ІсторіяСуспільство

Миколаївець становлював вебкамери біля морпорту для шпигунства за кораблями ЗСУ

Зраднику загрожує довічне ув’язнення

Цей материал також доступний

СБУ затримала і повідомила про підозру 32-річному жителю міста Миколаєва за державну зраду, вчинену в умовах воєнного часу, згідно з ч.2 ст.111 КК України.

За слідством, підозрюваний потрапив у поле зору російських спецслужб через свою активність у прокремлівських Телеграм-каналах, де висловлював підтримку збройної агресії рф проти України. В кінці 2023 року його залучили до співпраці спецслужби країни-агресора. Ворог особливо цікавився місцями розташування Збройних Сил України, а також військовими кораблями та торговельними суднами, що експортували агропродукцію.

Для цього фігурант встановив декілька камер для прихованого відеоспостереження на технологічних спорудах поблизу морського порту, які мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію морського та річкового трафіків з наданням віддаленого доступу ворогу.

Агента рф затримано «на гарячому», коли він намагався встановити ще одну вебкамеру. Крім того, ще одним завданням підозрюваного було виявлення блокпостів ЗСУ, у тому числі військових шпиталів та навчальних центрів.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його протиправної діяльності, а також інструменти для монтажу відеокамер.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення. Досудове розслідування здійснює СБУ в Миколаївській області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button