Пригоди

6000 доларів за безкоштовну операцію: затримано лікаря-хабарника

Хабарництво у лікарських закладах - це ганебне явище

Цей материал також доступний

У столиці викрили високопосадовця з Інституту урології імені академіка О. Ф. Возіанова, який вимагав хабар у розмірі 6000 доларів США за проведення операції, що здійснюється за рахунок держави та має бути безкоштовною для пацієнтів. Під час отримання неправомірної вигоди чиновник був затриманий правоохоронцями. У разі доведення вини йому загрожує до 10 років ув’язнення та конфіскація майна.

За даними пресслужби Київської міської прокуратури, відповідний обвинувальний акт уже скеровано до суду. Завідувач відділу зазначеного Інституту зажадав від потерпілої 6000 доларів за проведення операції та наступне лікування її батька. Під час обшуків за місцем роботи та проживання зловмисника було виявлено значні суми готівки, які негайно арештовано. Також під арешт потрапило майно обвинуваченого, включно з нерухомістю та транспортним засобом.

Хабарництво у лікарських закладах – це ганебне явище, що підриває довіру громадян до медичної системи. Справедливе покарання за такі дії має стати прикладом для усіх, хто намагається наживатися на болю та нещастях інших.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button