Суспільство

Нова ера української оборони: Зеленський ініціює створення Сил безпілотних систем

У новому прогресивному кроці, Президент України Володимир Зеленський виступив із ініціативою, що ставить задачу перед Кабінетом Міністрів та Генеральним штабом ЗСУ – створити в структурі української армії Сили безпілотних систем. Це рішення, закріплене в Указі президента №51/2024, відкриває нову сторінку в модернізації та зміцненні обороноздатності країни.

За словами Президента, безпілотні системи вже довели свою високу ефективність на полях битв, у небі, на суші, та на морі. Зокрема, використання дронів значно змінило ситуацію в Чорному морі та відіграло ключову роль у низці земельних операцій, ставши фактором, що вплинув на успіхи України у протистоянні агресії.

“Дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Віддзеркалення штурмів на землі – це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це теж дрони”, – розповів президент.

За його словами, наразі перелік завдань щодо створення нових Сил чіткий:

  • спеціальні штатні посади під роботу із дронами;
  • спеціальні підрозділи та їхнє ефективне тренування;
  • систематизація досвіду та постійне масштабування виробництв та залучення найкращих ідей, найкращих фахівців у цій сфері.

Ця ініціатива, як заявив президент, є спільним завданням для армії, Міністерства оборони та уряду, підкреслюючи важливість об’єднаних зусиль на шляху до підвищення оборонного потенціалу країни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button