ПригодиТема дня

П'яний матрос побив перехожого в Корабельному районі

Винесено судовий вирок: накласти на військовослужбовця штраф у 850 грн

Цей материал також доступний

Нещодавно Корабельний районний суд м. Миколаєва виніс вирок у кримінальній справі щодо миколаївця Віталія П., який проходив військову службу на посаді старшого майстра в ремонтній роті бронетанкового озброєння у військовому званні старший матрос та спричинив тілесні ушкодження іншій людині.

Встановлено, що Віталій П. 24.08.2023 року (приблизно о 16:00) перебував у стані алкогольного сп’яніння біля одного з будинків району, коли на ґрунті словесного конфлікту та раптово виниклих неприязних відносин, які виникли між ним і Віктором К., умисно наніс йому три удари кулаками обох рук, а саме в потилицю зліва, вилицю зліва та задню поверхню правого передпліччя.

Разом з обвинувальним актом до суду надійшла заява Віталія П. про визнання своєї винуватості та згоду із встановленими досудовим розслідування обставинами.

При призначенні покарання обвинуваченому, суд врахував і обставини, що пом’якшують покарання, зокрема щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю злочину; а також особу винного, який посередньо характеризується за місцем проходження служби. Крім того, суд враховує думку потерпілого, який претензій матеріального характеру до обвинуваченого не має, якому відшкодовано завдану здоров’ю шкоду в повному обсязі та який просив призначити покарання на розсуд суду.

“З урахуванням наведеного, суд дійшов висновку про необхідність призначення Віталію П. покарання у виді штрафу в максимальному розмірі, що відповідатиме досягненню мети покарання”, – сказано в документі.

Тож, суд ухвалив: визнати Віталія П. винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.125 КК України і призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 850 грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button