Пригоди

Вилучили дві гранати та 120 набоїв: за зберігання зброї мешканцю Миколаївщини загрожує до семи років ув'язнення

Триває досудове розслідування

Цей материал також доступний

Гранати РГД-5, запали до них та більше сотні набоїв до автоматичної зброї вилучили правоохоронці у 45-річного чоловіка. Нині мешканцю Баштанського району загрожує до семи років ув’язнення, про це 29 січня 2024 року повідомляє пресслужба поліції Миколаївської області.

“Співробітники відділення поліції №2 Баштанського районного відділу отримали інформацію про те, що місцевий мешканець може зберігати у себе вдома боєприпаси. Отримавши дозвіл суду, поліцейські провели санкціонований обшук у помешканні чоловіка. У домоволодінні фігуранта слідчі виявили та вилучили дві гранати типу РГД 5, запали до них та 120 набоїв до автоматичної зброї.

З пояснень чоловіка поліцейським стало відомо, що озброєння він знайшов на околиці міста, де була знищена ворожа техніка.

Усе вилучене правоохоронці направили на дослідження”, – йдеться в повідомленні.

гранати

Нині слідчі поліції за процесуального керівництва місцевої прокуратури повідомили чоловікові про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Нині вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Триває досудове розслідування.

“Шановні громадяни! Якщо до вас у будь-який спосіб потрапила зброя, будь ласка, негайно здайте її до найближчого поліцейського відділку або повідомте про вказані знахідки поліцію за номером 102.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства, за незаконне придбання, зберігання зброї та боєприпасів передбачена кримінальна відповідальність. У разі добровільної здачі, відповідно до ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України ви звільняєтесь від відповідальності”, – звернулись до громадян правоохоронці.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button