Пригоди

У Бєлгородській області РФ впав військово-транспортний літак ІЛ-76

Літак перевозив ракети для ЗРК С-300

Цей материал також доступний

24 січня 2024 року у Корочанському районі Бєлгородської області Росії впав літак ІЛ-76, губернатор В’ячеслав Гладков повідомив про “подію”, на місці працюють слідча група та МНС.

Також момент падіння літака опублікували бєлгородські Telegram-канали, як повідомляє Телеграм-канал Mash, за деякий час до катастрофи у регіоні було оголошено ракетну небезпеку.

“Подія в Корочанському районі. Зараз на місці працюють слідча група та співробітники МНС. Змінив свій робочий графік і виїхав у район. Усі подробиці пізніше”, – Гладков.

Джерела УП в Збройних силах сверджують, що літак перевозив ракети для ЗРК С-300, якими росіяни обстрілюють Харківщину.

У Міноборони наразі не можуть підтвердити, що літак Іл-76 уразили українські Сили оборони – “ще з’ясовують інформацію”. Про це повідомляє “Суспільне“.

Голова Комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов заявив, що літак Іл-76 був збитий трьома ракетами Patriot або Iris-T.

В міноборони рф заявили, що на борту Іл-76, що впав перебували люди:

“перебували 65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких перевозили до Бєлгородської області для обміну, 6 членів екіпажу літака і 3 супроводжуючих”.

Однак цю інформацію ще до повідомлення російського міноборони опублікували ряд російських Telegram-каналів, але швидко видалили свої пости. А частина навіть написала спростування цієї інформації.

У Координаційному штабі з питань поводження з полоненими зробили заяву про падіння літака Іл-76 під Бєлгородом. Там кажуть, що інформацію росіян про те, що нібито на борту були українські полонені, збирають та аналізують. До оприлюднення офіційних заяв або коментарів українців просять не поширювати неперевірену інформацію.

“Координаційний штаб та інші профільні структури збирають та аналізують всю необхідну інформацію. До оприлюднення офіційних заяв або коментарів уповноваженими особами або органами закликаємо ЗМІ та громадян утриматися від поширення неперевіреної інформації.

Наголошуємо, що ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства.
Просимо відповідально ставитися до поширення чутливої інформації та користуватися лише офіційними джерелами”, – йдеться в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button