Пригоди

У Миколаївському районі правоохоронці викрили браконьєрів на незаконному вилові риби та раків

Сума завданих збитків державі склала понад 613 тисяч грн. ВІДЕО

Цей материал також доступний

19 січня 2024 року під час рейду на річці Південний Буг біля одного з сіл Ольшанської громади Миколаївського району поліцейські спільно з рибоохоронним патрулем викрили чоловіків, які на човні здійснювали незаконний вилов: у правопорушників вилучили 95 сріблястих карасів та 139 річкових раків.

У рибалок поліцейські також вилучили браконьєрські риболовні пастки.

Рибу та раки правоохоронці здали на відповідальне зберігання рибоохоронному господарству, за підрахунками інспекторів якого, сума завданих збитків рибному господарству становить 613 тисяч 343 гривні, – повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської поліції.

Відносно браконьєрів інспектори державного агенства меліорації та рибного господарства склали адміністративні протоколи, а дізнавачі відділення поліції №5 Миколаївського райуправління відкрили за вказаним фактом кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадуємо: з 1 грудня 2023 р. по 30 червня 2024 р. діє заборона на вилов річкових раків у рибогосподарських водних об’єктах Миколаївської області. За вилов річкових раків під час заборони передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button