Пригоди

У Миколаєві колишній сантехнік викрав крани та залишив без води мешканців багатоповерхівки

За скоєне зловмиснику загрожує до восьми років ув’язнення.

Цей материал також доступний

У Миколаєві система «Безпечне місто» допомогла встановити чергового зловмисника, через дії якого жителі багатоквартирного будинку мікрорайону Соляні залишились без водопостачання, повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Інформація про те, що з підвалу багатоповерхового будинку по пр. Героїв України у Миколаєві викрали крани для живлення води на близько 50 квартир надійшла вдень 9 січня 2024 року до відділення поліції №1 Миколаївського районного управління від місцевої мешканки.

Заявниця розповіла, що в будинку раптово зникла вода, а коли вона пішла у підвал перевірити причину відсутності водопостачання, виявила відсутність 10 кранів.

Провівши низку оперативно-розшукових заходів та здійснивши аналіз записів камер відеоспостереження, у тому числі, що під’єднані до системи «Безпечне місто», оперативники управління карного розшуку за участі аналітиків відділу кримінального аналізу обласного главку поліції, слідчі та оперативники відділення поліції № 1 Миколаївського райуправління встановили особу зловмисника і його місцезнаходження. Ним виявився 23-річний молодик, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Біля одного з пунктів прийому металобрухту поліцейські і викрили зловмисника. Чоловік саме здавав викрадені крани.

Фігуранта поліцейські доставили до відділення поліції, де слідчі затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Оперативники з’ясували, що затриманий раніше працював сантехніком та за допомогою інструментів знімав водяні крани, аби потім здати їх та отримати гроші. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення.

Слідчі відділення поліції №1 Миколаївського районного управління оголосили крадію про підозру за ч. 4 ст. 185 КК України «Крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану».

Найближчим часом суд обиратиме затриманому запобіжний захід.

Нині правоохоронці встановлюють причетність чоловіка до вчинення аналогічних злочинів на території Миколаєва та області та вже мають підстави вважати його причетним до низки крадіжок кранів з водомережі будинків. Триває досудове розслідування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button