Суспільство

У Миколаєві протягом 2023 року 634 дитини знайшли нову родину

Станом на кінець 2023 року на обліку служби перебуває 682 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Цей материал також доступний

Протягом 2023 року служба у справах дітей Миколаївської міськради влаштувала до сімейних форм виховання майже 93% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, – повідомляє пресслужба міської ради.

Станом на кінець 2023 року на обліку служби перебуває 682 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. До сімейних форм виховання влаштували 634 дитини, що складає майже 93% від загальної кількості. З них 478 дітей влаштували під опіку та піклування громадян України, 36 дітей – до прийомних сімей, 106 – до дитячих будинків сімейного типу, 14 – тимчасово влаштовані до сімей до оформлення опіки (піклування).

Наразі на обліку служби у справах дітей перебуває 306 дітей, усиновлених мешканцями Миколаєва. Спеціалісти служби, відповідно до чинного законодавства, щорічно здійснюють нагляд за дотриманням прав усиновлених дітей.

Однією з пріоритетних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання є прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Станом на грудень 2023 року в місті 113 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у 8 прийомних сім’ях та 12 дитячих будинках сімейного типу, створених виконкомом міської ради. Така кількість дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей є однією з найбільших в Україні.

Абсолютна більшість цих родин евакуювалися з Миколаєва. У місті наразі залишилося 10 родин та одна евакуйована з Очакова. З самого початку повномасштабної військової агресії служба у справах дітей підтримує ці родини, організовуючи гуманітарну та грошову допомогу, безкоштовний відпочинок прийомних дітей та дітей-вихованців та інше.

Також спеціалісти служби тримають на постійному контролі питання раннього виявлення сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Постійно проводять консультації для батьків щодо оформлення коштів, передбачених державою для малозабезпечених та багатодітних сімей, а також можливість отримання адресної допомоги за місцем проживання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button