Суспільство

У Раді заявили про зміну деяких норм законопроекту про мобілізацію

Документ поки розглядає профільний комітет парламенту

Цей материал також доступний

Деякі норми законопроекту про мобілізацію будуть змінені. Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів голова комітету Верховноі‌ ради з питань національноі‌ безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

“Я вже давав коментар з цього приводу, поки нічого нового додати не можу. У першому засіданні (комітету – прим.) брали участь представники ЗСУ та Міноборони, зокрема Залужний, Шаптала та міністр оборони Умєров. Отримали інформацію про ситуацію на фронті, прогноз її розвитку з урахуванням ймовірного характеру подальших дій ворога та наших планів. Значна увага приділена аргументам щодо мобілізаційних потреб для поповнення бойових частин, які понесли втрати та тих, які планується розгорнути”, – зазначив він.

Також він додав, що було спільне обговорення з представниками відповідних міністерств питання фінансового забезпечення мобілізаційних заходів, джерел покриття потреб з урахуванням ресурсних можливостей економіки країни.

“На всіх засіданнях була робоча атмосфера, були гарячі дискусії, обмін різними аргументами, інколи емоційно. В першу чергу це стосувалося пошуку балансу між конституційними правами громадян та запропонованими у законопроекті заходами для вирішення завдань мобілізації, які ці права обмежують. Прогнозую, що окремі норми законопроекту зазнають суттєвих змін під час розгляду у парламенті. Ну а фінальне рішення комітету щодо законопроекту плануємо ухвалити у вівторок (9 січня, – ред.)”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button