ПригодиСуспільство

Кадиров шантажує – вимагає зняти санкції в обмін на 20 українських заручників

Диктатор Чечні Рамзан Кадиров запропонував звільнити полонених українських військових в обмін на зняття санкцій з членів його сім’ї та його коней.

Про це повідомляє Інсайдер.

– У нас є полонені, яких ми забирали в Донецькій, Луганській [областях]. Передаю нашому гостю [список військовополонених]. Якщо вони знімуть санкції з моєї мами, моїх дочок, ні в чому не винних людей, коней, крім мене, <…> то ми цих людей віддамо, – сказав Кадиров.

Він заявив про це на шикуванні співробітників силових структур у Грозному, куди прибув колишній американський розвідник і екс-інспектор ООН зі спостереження за ліквідацією іракської зброї масового знищення Скотт Ріттер.

Ріттеру також показали відеозапис із полоненими українцями. На відео заручники кажуть, що запропоновано звільнити 20 полонених за умови зняття санкцій з близьких Кадирова, його літаків і коней.

– Якщо ви виконаєте ці умови, то 20 українських солдатів повернуться до своїх рідних домівок, – говорить на відео один із військовополонених.

Зазначимо, що дії Кадирова є порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Нагадаємо, 24 серпня США ввели санкції проти матері Рамзана Кадирова, Аймані Кадирової. 15 вересня 2022 року США запровадили санкції проти самого Кадирова, а також трьох його дружин і трьох дочок через війну в Україні. Кадирова влада США назвала “жорстоким воєначальником”, пов’язаним із тортурами та вбивствами. Також у Мінфіні США зазначили, що він бере участь у мобілізації чеченців на війну в Україні, а чеченські підрозділи вбивали українців у Бучі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button