Суспільство

У профільного комітету ВР виникли питання майже до кожної сторінки законопроєкту про мобілізацію

Документ складається з 73 сторінок

Цей материал також доступний

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки у четвер, 4 січня 2023 року, розпочав роботу над законопроєктом про мобілізацію. Секретар комітету та народний депутат Роман Костенко в ефірі телемарафону розповів, що документ складається з 73 сторінок, і серед учасників засідання комітету було чимало питань до передбачених ним норм практично на кожній сторінці. Тому законопроєкт можуть повернути уряду або ж допрацювати між першим і другим читаннями у парламенті.

На початку засідання були присутні міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала.

“Ми стратегічно обговорювали всі питання, вони нам давали свої позиції щодо бачення проходження законопроєкту, щодо бачення найбільш чутливих норм”, – сказав народний депутат.

За словами Костенка, законопроєкт урядовий, тому не стояло питання зміни тих чи інших норм – висловлювались пропозиції, “щоб зрозуміти, яка буде подальша доля цього законопроєкту”.

Далі комітет вирішуватиме, як саме будуть допрацьовуватись ті чи інші питання: шляхом повернення проєкту уряду або шляхом голосування в парламенті й напрацювання правок між першим і другим читаннями.

“Я думаю, буде зрозуміло до кінця цього тижня. Однозначно, навіть якщо Верховна Рада вирішить повернути його суб’єкту законодавчої ініціативи, до прикладу, все одно це потрібно через залу провести, і зал має за це проголосувати. Саме рішення комітету, яке ми будемо рекомендувати після його вивчення, може бути до кінця тижня”, – сказав Костенко.

Читайте також:
З чимось жорстко не погоджувався, – ЗМІ про виступ Залужного на комітеті ВР про мобілізацію

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button