Суспільство

Співвідношення поліцейських до населення в деокупованих районах України зросло в 4 рази

Правоохоронці готові за необхідності воювати

Цей материал також доступний

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв’ю «Єдиним новинам» зазначив, що у разі необхідності правоохоронці готові піти на війну.

“Можу сказати, що поліція від початку широкомасштабної війни на 80% збільшила свій функціонал. Але ми не збільшуємо кількість поліцейських. Ми не збільшуємо набори до поліції, тому що ми розуміємо, що важко зараз країні. Але якщо ситуація розвиватиметься так в країні, що необхідно буде стати до зброї, то ми готові це зробити”, – додав він.

У поліції зараз служить 98 тисяч поліцейських. До повномасштабної війни вони були рівномірно розосереджені по всій території держави. Тепер в зоні бойових дій і в прифронтових територіях, а це — 900 км від Чернігівщини на півночі до Миколаївщини на півдні — несуть службу в посиленому режимі 35 тисяч поліцейських. Ще 5 тисяч у лавах бригади «Лють» Гвардії наступу. Решта — забезпечують правопорядок в країні, борються з криміналом і забезпечують порядок на дорогах, реагують на звернення громадян.

«Якщо до вторгнення на кожні 10 тисяч населення в Україні було по 23-26 поліцейських, то тепер тільки в деокупованих прифронтових областях цей показник становить 100 правоохоронців, оскільки там режим “набагато жорсткіший і завдань набагато більше», — зазначив Міністр.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button