СуспільствоТема дня

З російського полону повернулося 230 українських воїнів

Далі на всіх чекає медичний огляд, допомога з відновленням документів, карток та реабілітація

Цей материал також доступний

У середу, 3 січня 2023 року, Україні вдалось повернути з російського полону 230 воїнів, про що повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Це 49-й обмін полоненими з початку повномасштабної війни. За цей час додому повернулись 2828 захисників, сьогодні – 230 воїнів ЗСУ, ДПСУ, Нацгвардії, поліції і тероборони. Це захисники Маріуполя, ЧАЕС та острова Зміїний. Є оборонці, які були на заводі Азовсталь. Додатково – шість цивільних. З полону, зокрема, повернулась бойова медикиня зі складу 36 ОБрМП. Перебуваючи у неволі, вона принципово розмовляла українською мовою. росіяни декілька разів імітували її вивезення на обмін, але в результаті повертали назад до місця утримання.

Далі на всіх чекає медичний огляд, допомога з відновленням документів, карток та реабілітація.

“Вкотре декларуємо, що Україна прагне повернути усіх своїх громадян додому і продовжує працювати заради цього! Дякуємо тим громадянам та членам родин полонених і безвісти зниклих, які вірять у державу і плекають надію на повернення своїх героїв. Дякуємо й державним органам, а саме Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими та Об’єднаному центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ за спільну роботу”, – зазначив Лубінець.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button