Суспільство

Ягуар, альпака, фазани: експозиція Миколаївського зоопарку поповнилась новими видами тварин та птахів

Відбувся обмін тваринами з екопарком «Ковалівка»

Цей материал також доступний

Незважаючи на війну, Миколаївський зоопарк продовжує таке співробітництво як всередині країни, так і на міжнародному рівні, повідомляє пресслужба міської ради. Так, напередодні Нового року відбувся великий обмін тваринами з одним з українських зоопарків, що був створений зовсім недавно, але вже має цікаву колекцію тварин – екопарком «Ковалівка» (Полтавська область).

«Колеги з екопарку «Ковалівка» передали нам молоду самку ягуара (Panthera onca), самку гривастого барана (Ammotragus lervia), самку мари патагонської (Dolichotis patagonum), самку альпаки (Vicugna pacos). Всі ці тварини прибули в пару до тварин нашого зоопарку», – повідомили у закладі.

Також до Миколаївського зоопарку була привезена ціла група птахів: самець бороданя (Gypaetus barbatus) в пару до нашої самки, пара фазанів-вуханів сизих (Crossoptilon auritum), пара гусок гірських (Anser indicus), дві пари гусок китайських (Anser cygnoides), пара гусок білошиїх (Anser canagicus), пара гусок курячих (Cereopsis novaehollandiae), дві пари султанок сіроголових (Porphyrio poliocephalus), пара трагопанів Темінка (Tragopan temminckii), самиця журавля-вінценоса південного (Balearica regulorum) в пару до самця.

Натомість Миколаївський зоопарк передав в екопарк «Ковалівка» самку ягуара (між зоопарками відбувся обмін самками ягуара для того, щоб створити пари тварин, які не є родичами), чотири голови козла гірського сибірського (Capra sibirica), пару білоплечих орланів (Haliaeetus pelagicus), самку сипа білоголового (Gyps fulvus) та двох орланів-білохвостів (Haliaeetus albicilla), які були врятовані на початку війни.

Всі тварини, що прибули до Миколаївського зоопарку, після адаптації та проходження карантину поповнять експозицію закладу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button