Політика

Туреччина не пропускає британські кораблі-міношукачі, призначені для ВМС України

Про це країна повідомила союзникам з НАТО

Цей материал також доступний

Туреччина заявила, що не дозволить двом британським мінним тральникам пройти транзитом через її води дорогою в Чорне море для використання Україною, оскільки це порушить Міжнародний пакт про прохід через протоки у воєнний час.

За інформацією журналістів Reuters, минулого місяця у Великій Британії вирішили передати два мінних кораблі Королівського флоту Військово-морським силам України, щоб допомогти зміцнити морські операції у війні з Росією.

Туреччина, яка є членом НАТО, повідомила союзникам, що не дозволить кораблям використовувати свої протоки Босфор і Дарданелли, поки триває війна в Україні, повідомили в Управлінні комунікацій президента.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році Туреччина запустила конвенцію Монтре 1936 року, фактично заблокувавши прохід військових кораблів для обох сторін. Угода звільняє від відповідальності кораблі, які повертаються на бази.

За словами президента Реджепа Ердогана, Туреччина нібито реалізувала угоду Монтре неупереджено і ретельно, щоб запобігти ескалації в Чорному морі. За його словами, Анкара нібито підтримує добрі зв’язки як з Києвом, так і з Москвою під час війни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button