ПригодиТема дня

99 ракет і 35 дронів запустив ворог вночі по Україні - збито 72 ракети і всі БпЛА

Було атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти

Цей материал також доступний

У ніч на вівторок, 2 січня 2024 року, російські окупанти повторили масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому – 29 грудня, про що повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

За його словами, вночі окупанти атакували цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Основний напрямок удару – столиця України.

У першій хвилі атакували “шахедами” з південно-східного напрямку, із подальшим рухом по різних регіонах України. Усі 35 ударних БпЛА “Shahed-136/131” було знищено протиповітряною обороною, про що повідомлялося раніше.

Уранці окупанти застосували стратегічну авіацію – бомбардувальники Ту-95МС. 16 літаків вийшли на рубежі пуску близько 6:00 і запустили не менше 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Із 07:30 було зафіксовано пуски десяти аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал” із винищувачів МіГ-31К. Також противник атакував із моря трьома крилатими ракетами “Калібр”, а з півночі – 12-ма ракетами, які летіли по балістичній траєкторії типу Іскандер-М/С-300/С-400. Із літаків тактичної авіації Су-35 застосовано чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П.

За попередніми результатами противник застосував 99 засобів повітряного нападу – ракет різних типів.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі:

– 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал”;
– 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
– 3 із 3 крилаті ракети “Калібр”.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, внаслідок удару є загиблі та поранені.

Київ. Оперативні служби працюють у 6-ти районах, де виникли 7 пожеж: Оболонському, Печерському, Подільському, Соломʼянському, Святошинському та Деснянському. Із багатоповерхівки в Соломянському районі евакуйовано понад 130 людей. Близько 20 врятовано надзвичайниками із заблокованих приміщень. Загалом у столиці зафіксовано понад 20 поранених.

Київщина. Постраждали Бориспільский, Бучанський, Фастівський райони. На Фастівщині ліквідовано загорання житлового будинку. Дві людини загинуло. У Вишневому пошкоджено 5 багатоквартирних житлових будинки та більш як 40 автомобілів. Постраждали 7 осіб.

Харків. Удари по середмістю. Одна загибла особа. 41 травмовано. Багато руйнувань цивільної інфраструктури”, – зазначив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button