ПригодиСуспільство

Нападник на журналістів поновився на посаді і має отримати 8 мільйонів компенсації

Голосіївський районний суд міста Києва поновив на посаді директора департаменту банківської безпеки Укрексімбанку Ігоря Тельбізова – учасника нападу на знімальну групу програми “Схеми: корупція в деталях”, якого раніше визнали винним у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів.

Суд також зобов’язав державний банк виплатити Тельбізову компенсацію “за вимушений прогул” і “моральну компенсацію” у понад вісім мільйонів гривень, пише “Радіо Свобода“.

Рішення ухвалила колегія суддів на чолі з суддею Жанною Кордюковою.

У самому Укрексімбанку заявили, що подаватимуть апеляцію.

Суд визнав незаконним указ про звільнення Тельбізова з Укрексімбанку, посилаючись на те, що це сталось “за вчинення кримінального проступку”, що згідно з трудовим законодавством не може бути підставою для таких дій.

Суд також звернув увагу, що Тельбізов під час роботи у банку не був ознайомлений з Кодексом поведінки (етики), порушення якого також було однією із підстав його звільнення.

Представники Укрексімбанк не змогли надати підтверджень зворотньому, йдеться в ухвалі.

На підставі цього суддівська колегія ухвалила рішення поновити Тельбізова на посаді директора з банківської безпеки та стягнути з державного банку середній заробіток за час “вимушеного прогулу” з 12 листопада 2021 року, коли його звільнили.

Це – близько восьми мільйонів гривень із розрахунку по 14 тисяч 460 гривень за робочий день.

Крім цього, Голосіївський суд також ухвалив рішення про виплату Укрексімбанком моральної компенсації обвинуваченому Тельбізову у розмірі 200 тисяч гривень, встановивши, що “було спаплюжено його бездоганну репутацію”.

“Радіо Свобода” звернулося за коментарем до голови правління Укрексімбанк Сергія Єрмакова. Він повідомив, що державна установа буде подавати апеляцію на таке рішення суду.

Наразі рішення Голосіївського районного суду не набрало законної сили.

Але суддівська колегія вже поновила Тельбізова на посаді у банку та зобов’язала виплатити йому заробітну плату за місяць.

У представників Укрексімбанку є 30 днів із моменту проголошення рішення на подання апеляції.

Як відомо, у жовтні 2021 року на журналістів “Схем” скоїли напад під час інтерв’ю з головою Укрексімбанку Євгеном Мецгером. У знімальної групи забрали техніку й видалили відеозаписи. Інцидент стався після того, як Мецгеру не сподобалося запитання журналіста.

Журналісти відтворили знищене відео. Також на акції вимагали відставки керівництва банку.

Голосіївський районний суд міста Києва виніс вирок у справі. Присудив Мецгеру 3400 грн штрафу. Торік стало відомо, що Мецгера призначили головою державної компанії “Українська фінансова житлова компанія”.

Нагадаємо, ми пимали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button