Суспільство

У разі відсутності міжнародної допомоги індексації пенсій українцям у 2024 році може не бути – Мінсоцполітики

При цьому всі підвищення та індексації в бюджет закладені

Цей материал також доступний

У разі відсутності міжнародної фінансової допомоги індексація пенсій в Україні у 2024 році може не відбутися. Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі єдиного телемарафону.

“Хочу заспокоїти всіх пенсіонерів, які отримують пенсію за віком, тому що більша частина пенсійних доходів і надходжень, які розподіляються Пенсійним фондом, – це наші внутрішні надходження, які забезпечуються нашими українськими платниками, зокрема, нашими військовими. Оскільки вони всі платять ЄСВ, то наш Пенсійний фонд стабільно тримається на українських коштах”, – сказала вона.

За словами міністра, у зв’язку з цим проблем із виплатою пенсій не має бути.

“Можливо, не вдасться, якщо насправді будуть такі ризики, як відсутність міжнародної фінансової допомоги, говорити про індексацію, але базова пенсія буде виплачена і на це ми знайдемо кошти з внутрішніх українських ресурсів”, – запевнила Жолнович.

Міністр додала, що всі підвищення та індексації в бюджет закладені, і вона сподівається, що ресурси на це будуть знайдені.

“Я думаю, що ми зможемо впорається з цими викликами. Я б не хотіла наразі передчасно лякати пенсіонерів тим, що вони не отримають відповідно до закону свої пенсії і підвищення на рівень інфляції, які передбачені. Поки що ми готові їх робити”, – сказала вона.

Щодо соціальних виплат, зокрема, допомога малозабезпеченим особам, ВПО та іншим категоріям, то, за її словами, ці видатки фінансуються міжнародними партнерами. Міністр також повідомила, що Мінсоцполітики домовилося зі Світовим банком про допомогу на суму майже 2 млрд доларів, і ці кошти в перші місяці 2024 року покриють видатки на базові соціальні витрати.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button