Суспільство

Нове обладнання, поповнення кадрів: підсумки роботи медичної галузі Миколаєва в 2023 році

Триває і модернізація закладів охорони здоров'я міста

Цей материал також доступний

27 грудня, начальниця міського управління охорони здоров’я Ірина Шамрай під час брифінгу підбила підсумки роботи медичної галузі Миколаєва у 2023 році, про це повідомляє Миколаївська міська рада.

Кадровий склад лікувальних закладів міста поповнився 104 лікарями-інтернами, що на 10 лікарів більше, ніж минулого року. Третина з них — це випускники Чорноморського національного університету. Управління постійно працює над поповненням кадрів, завдяки чому цього року вдалося укласти 153 угоди з Національною службою здоров’я України по 31 пакету, що на 10 більше, ніж попереднього року.

Тривало і оснащення закладів міста новітнім обладнанням, відповідно до вимог НСЗУ. Все обладнання, що було закуплено протягом року, вже введено в експлуатацію та працює на благо пацієнтів. Про роботу нової техніки в лікарнях міста пресслужба міськради повідомляла на своїх офіційних сторінках. Наприклад, це мікроскоп у відділенні пластичної та реконструктивної хірургії на два робочих місця. В цьому відділенні протягом року проведено 1078 оперативних втручань, десята частина з них виконана після введення в експлуатацію цього мікроскопа. Придбано аудіометр, на якому проходять обстеження люди з мінно-вибуховими травмами. Обладнання почали використовувати лише в листопаді цього року, але вже встигли провести на ньому 320 досліджень.

Також було придбано дві С-арки для травматологічних відділень, які допомогли на новий рівень поставити якість надання медичної допомоги. Було встановлено два комп’ютерних томографи, на яких проведено за рік більше 1200 обстежень.

Триває і модернізація закладів охорони здоров’я міста. За кошти міського бюджету проведено централізоване киснепостачання в два медзаклади. Виготовлена проєктно-кошторисна документація з будівництва нового дитячого діагностичного комплексу, а сесією міськради відведена земля під нього. Це має бути сучасний модернізований заклад для допомоги маленьким мешканцям міста.

Тривають ремонтні роботи в реабілітаційному центрі на базі міської лікарні №4. Будуть заключені пакети на 2024 рік щодо надання стаціонарної допомоги в цьому закладі. Більше 1000 пацієнтів там вже проходять реабілітацію, щодня звертаються в середньому 40 людей.

Ірина Шамрай подякувала всім медикам міста за працю та віру в перемогу, зазначивши, що жоден медичний заклад міста не припинив роботу з дня повномасштабного вторгнення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button