СуспільствоТема дня

При будівництві доріг можливе використання шламу з МГЗ, - Кім

Великі компанії Південної Кореї будуь залучені до будівництва доріг, - каже голова ОВА

Цей материал також доступний

26 грудня 2023 року під час пресбрифінгу “Миколаївщина: підсумки 2023 року” начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що при будівництві доріг розглядається можливість використання червоного шламу Миколаївського глиноземного заводу, використовуючи технології Південної Кореї.

Великі компанії Південної Кореї будуть залучені до будівництва доріг на Миколаївщині. Це відбуватиметься в рамках тристоронньої угоди з Мініністерством інфраструктури України та Агенцією відновлення.

Голова ОВА також зазначив активну спрівпрацю з країнами, разом з якими вже реалізували певні проєкти: Японія, Данія, США, Нідерланди, Молдова, Німеччина, Швейцарія, Британія, Італія, Латвія, Литва, Туреччина. Також він повідомив, що список партенрів буде розширюватись.

“У переліку немає Південної Кореї, бо там триває підписання меморандумів. Пʼять меморандумів вже підписано, планується ще один трьохсторонній з Міністерством інфраструктури та Агенцією відновлення щодо доріг. Зокрема у Миколаївську область мають зайти крупні компанії з Південної Кореї на відновлення доріг. В них норми закону набагато суворіші по якості доріг, тому нас влаштовує, щоб вони заходили у Миколаїв зі своїми технологіями”, – заявив Кім.

Кім сподівається, що підрядники з Південної Кореї зможуть використовувати шлам МГЗ при будівництві доріг.

“Скажу так: маю дуже маленьку надію, але маю. Одна з технологій Південної Кореї має під собою переробку шламу для будівництва доріг. В нас є Кривий Ріг, це точно можливо, там економія до 18% при збільшенні якості. При зустрічі з ними я передав зразки шламу нашого МГЗ. Якщо вони зможуть використовувати наш шлам при ремонті доріг, нас це врятує”, – зазначив Кім.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button