Суспільство

В електротранспорті в Миколаєві тепер можна оплачувати проїзд банківською карткою

На жаль, в Корабельному районі нема електротранспорту

Цей материал також доступний

З п’ятниці, 22 грудня 2023 року, в миколаївському електротранспорті почне діяти нова система оплати проїзду за єдиним QR-кодом для клієнтів усіх банків України. Вартість залишається незмінною – 7 гривень, але тепер електронний квиток надаватиме можливість змінювати електротранспорт, – передає пресслужба міської ради.

Нова система оплати стала можливою завдяки співпраці “Миколаївелектротрансу” та Монобанку. Тепер, щоб розрахуватися за проїзд, достатньо мати лише смартфон та рахунок у будь-якому банку України. Процедура дуже проста: через камеру телефона необхідно відсканувати QR-код та перейти за посиланням, яке направить у вікно для оплати.

“До цього купувати електронні квитки могли лише користувачі додатку Приват 24. Але у нас досить розгалужена система банків в Україні і це було не всім зручно. Тому ми прийшли до такого рішення, щоб бути більш зручними для наших пасажирів”, – розповідає директор “Миколаївелектротранс” Юрій Сметана.

За даними підприємства, цього року значно збільшилася кількість оплати за проїзд за допомогою QR-коду. Так, якщо у минулому році електронні квитки купували близько 9% пасажирів, то наразі середній показник сплати за проїзд смартфоном за 11 місяців становив 23%, а за листопад – 27%.

Також електронний квиток надаватиме додаткову зручну можливість – він буде дійсний протягом години на всіх видах електротранспорту. Тобто протягом цього часу пасажир може пересісти на будь-який інший електротранспорт без купівлі нового квитка.

Старі QR-коди додатку Приват24 будуть діяти ще впродовж місяця. За цей час пасажири зможуть розібратися та звикнути до нової системи.

Але на цьому на підприємстві не зупиняються. Після проходження тестових випробувань нової системи оплати разом з “Монобанком” планують створити окремий додаток для придбання квитків та багаторазових проїзних.

У “Миколаївелектротрансі” наголошують, що кошти комунального підприємства на цей проєкт не витрачалися. Всі роботи були виконані “Монобанком”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button