Політика

Скандально відомий ексксзаступник голови Миколаївської облради став нардепом замість вибулого

Михайло Соколов був свідком по кримінальный справі щодо Миколи Романчука

Цей материал також доступний

Центральна виборча комісія зареєструвала колишнього першого заступника голови Миколаївської обласної ради (2015-2019 роки) Михайла Соколова народним депутатом України, про що йдеться у повідомленні ЦВК.

«Під час засідання Комісія розглянула заяву і документи Михайла Соколова та зареєструвала його нардепом України (обраний на позачергових виборах 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (№26 у виборчому списку партії)» – йдеться у повідомленні.

Соколов зайняв місце нардепа від «Батьківщини» Віталія Данілова, який недавно склав свій мандат.

Соколов був засновником британської компанії Trident Foundation і прямо порушував антикорупційне законодавство України, будучи одночасно державним службовцем першого рангу та директором закордонної фірми. Ця компанія перерахувала близько 1,3 мільйона доларів американським лобістським компаніям за послуги для лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Соколов виявився засновником фірми, партнера якої підозрюють у «розпилі» військового контракту та фігурував як свідок з кримінального провадження щодо екс-віце-губернатора Миколи Романчука.

Під час допиту він заперечував своє лобіювання питання про скандальний кар’єр, а саме кримінальне провадження назвав політичним. Його прізвище, незважаючи на те, що в нього були проведені обшуки, з незрозумілих причин, зникло з матеріалів кримінального провадження. Крім того, деякі депутати прямо вказували, що це питання лобіювали серед депутатського корпусу Соколов та його товариш Геннадій Левченко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button