Суспільство

Повісток не буде: уряд анонсував масштабні оновлення у "Дії"

З-поміж іншого, оновлять послугу внесення змін про ФОП та запустять перереєстрацію авто

Цей материал також доступний

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю 24 каналу анонсував масштабні зміни у застосунку “Дія”. Зокрема, оновлюють послугу внесення змін про ФОП, станом на сьогодні вже працює автоматичне закриття ФОП.

“Незабаром в кілька кліків можна буде змінити прізвище, кведи або контактну інформацію. І це відбуватиметься автоматично, без реєстратора. Тобто послуга стане комплексно-автоматичною”, – сказав він.

Також планують запуск послуги для моряків – модернізацію процесу отримання кваліфікаційних документів. Зокрема, розширюється перелік звань, на які моряки можуть подати документи.

Наступна послуга – “єПідприємець“, яка об’єднує 8 послуг для бізнесу і дозволяє отримувати їх за однією заявою. Йдеться не тільки про реєстрацію бізнесу, а й про паралельне отримання додаткових послуг, які необхідні саме для цього підприємства.

Міністр анонсував оновлення карти укриттів та пунктів незламності. Це буде платформа, де можна зібрати всі пункти незламності й укриття, подивитися, чим вони забезпечені, побачити фото і залишити фідбек.

Найближчим часом у “Дії” стане можливою перереєстрація авто. Цю послугу запускають спільно з МВС. Вона є однією із найскладніших послуг за час побудови цифрової держави, адже залишає центри МВС монополії на купівлю-продаж авто і дозволяє людям безпосередньо купувати чи продавати авто один в одного.

Міністр також анонсував послугу розмитнення авто, однак її запуск стане можливим тоді, коли приймуть відповідний закон про розмитнення. За інформацією міністра, до кінця року законопроєкт мають зареєструвати, а на початку 2024 – прийняти.

Міністр наголосив, що повістки у “Дії” не надсилають та не планують робити цього у майбутньому.

“Повісток в “Дії” не буде. Ми про це говорили, і зараз я підтверджую це. Впроваджувати повістки в “Дії” не планується взагалі”, – сказав Федоров.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button