Суспільство

Спостерігаємо щотижневе поступове збільшення кількості хворих, - епідситуація на Миколаївщині

За останній тиждень захворіло 3 462 людини, з них на COVID-19 — 408

Цей материал також доступний

На Миколаївщині станом на 17 грудня 2023 року лікарі спостерігають незначний ріст захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання, що відповідає щорічним сезонним показникам. Загалом в області протягом тижня захворіли майже 3,5 тисячі людей, з них 408 — на COVID-19. Пік захворюваності прогнозують в лютому.

Про епідситуацію кореспондентам Суспільного розповів заступник генерального директора Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб Михайло Микитенко.

Зі слів Михайла Микитенка, у 2023 році в Міністерстві охорони здоров’я прийняли рішення, що COVID-19 буде входити до загальної статистики захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями.

“Наприклад, у Миколаївській області за останній тиждень захворіло 3 462 людини, з них на COVID-19 — 408. А щодо епідпорогу, то рівень захворюваності не досягає підпорогу десь на 34 відсотки. Ми спостерігаємо щотижневе поступове збільшення кількості хворих на гострі вірусні інфекції”, — говорить заступник генерального директора Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

За словами Микитенка, незначне зростання захворюваності відповідає щорічним сезонним збільшенням хвороб.

“У Миколаївській області прогнозується пік захворюваності на лютий місяць”, — каже Михайло Микитенко.

Зменшилася кількість захворюваності через дітей.

“Діти небагато сьогодні реєструються, можливо, це пов’язано зі зменшеною кількістю звернень. Насправді зараз штам “Омікрон” у нас циркулює в Миколаївській області й перебіг його не викликає якихось ускладнень. Я маю на увазі, особливо в щеплених людей перебіг ковіду він відбувається більш м’яко і не викликає ускладнень. У нас навчальні заклади перебувають переважно на дистанційному навчанні. Це, мабуть, якраз той фактор, що дозволив не підвищувати значно рівень захворюваності серед дітей. Менше спілкування в організованих колективах, це ж теж зіграло свою роль”, — говорить фахівець.

На Миколаївщині станом на грудень 2023 року не зафіксували випадків захворювання на новий підвид штаму “Омікрон” — “Еріс”.

Загалом протягом минулого тиждня (з 4 до 11 грудня — ред.) в області госпіталізували 166 людей із гострими респіраторними інфекційними захворюваннями.

“166 людей всього госпіталі. З них 59 із коронавірусною інфекцією — це приблизно половина. У розрізі районів ситуація приблизно однакова. Як правило, в північних районах нашої області там, де клімат холодніший, там і спостерігає вищий ріст захворюваності. Якщо брати в область, то під до порогу нам ще далеко”, — розповідає Михайло Микитенко.

Станом на 17 грудня в області триває вакцинація на базі комунальних закладів охорони здоров’я.

“У середньому за тиждень в області щеплюється 450-500 людей. З таким розрахунком завозиться систематично в область певна необхідна кількість вакцин із розрахунку. Десь раз на тиждень завозимо нову партію вакцин для всіх охочих. Проблеми з наявністю вакцин немає”, — каже фахівець.

Протягом листопада в області зафіксували дві смерті внаслідок COVID-19. Тому заступник генерального директора Миколаївського обласного центру контролю та профілактики радить при перших симптомах хвороби звертатися до сімейного лікаря та не займатися самолікуванням.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button