Пригоди

5 років за гратами проведе колаборантка з Миколаївщини: Апеляційний суд залишив вирок без змін

Мова йде про 56-річну мешканку м. Снігурівка

Цей материал також доступний

За матеріалами Служби безпеки України реальний термін ув’язнення отримала колаборантка, яка співпрацювала з агресором під час окупації частини Миколаївщини, про що повідомив прес-центр СБУ.

“Встановлено, що під час окупації м. Снігурівка колаборантка добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Обіймаючи “посаду”, вона сприяла поширенню кремлівського режиму і підтримувала репресивні заходи рашистів на території регіону. Ворожа поплічниця активно залучала мешканців міста до злочинної діяльності: проводила співбесіди та пропагувала уявне покращення життя та підтримку з боку рф. Після деокупації району намагалася втекти на тимчасово непідконтрольну територію на півдні України. Однак уникнути правосуддя зловмисниці не вдалось, її затримали контррозвідники СБУ”, – йдеться у повідомленні.

Завдяки беззаперечним доказам української спецслужби зловмисницю визнано винною за ч.5 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Суд призначив їй 5 років тюрми, враховуючи її співпрацю зі слідством. Апеляційний суд залишив вирок без змін.

Як додала пресслужба Миколаївської обласної прокуратури, мова йде про 56-річну мешканку м. Снігурівка.

Крім ув’язнення, вона позбавлена права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги на строк 10 років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button