Суспільство

У Миколаєві хочуть провести громадські слухання щодо перейменування вулиць

Наразі затверджений список на перейменування включає 171 топонімічний об’єкт

Цей материал також доступний

Міський голова Олександр Сєнкевич ініціював проведення громадських слухань щодо перейменування топонімічних об’єктів Миколаєва – вулиць, скверів, площ тощо. Містяни шляхом голосування в онлайн- чи офлайн-форматі зможуть висловити свою думку, яка буде врахована при прийнятті рішення.

Про це Олександр Сєнкевич розповів 13 грудня 2023 року під час засідання топонімічної комісії, – передає пресслужба міської ради. Важливо, що проведення громадських слухань у такому форматі дасть змогу врахувати думку усіх містян – і тих, що перебувають у Миколаєві, і тих, що наразі поза його межами.

«У такому випадку всі мешканці міста, які нині знаходяться за кордоном, перебувають в евакуації, або знаходяться на передовій, зможуть проголосувати. Ми дамо можливість висловитися кожному миколаївцю», – зазначив Олександр Сєнкевич.

Голосування можна провести за принципом обрання проєктів Громадського бюджету. Цей механізм довів свою ефективність.

«У рамках громадського бюджету можна було прийти до ЦНАПу, де адміністратор перевіряв прописку, і проголосувати за окремий проєкт. Також люди, які не могли або ж не бажали приходити до ЦНАПу, мали змогу зайти на сайт, авторизуватися через BankID або через Дію і проголосувати», – розповів міський голова.

Громадські слухання відбуватимуться після завершення роботи топонімічної комісії, яка і пропонуватиме нові назви. Наступним етапом буде розгляд питання на сесії міської ради. Там депутати зможуть вносити свої пропозиції щодо перейменування вулиць або інших об’єктів топонімики.

Наразі затверджений список на перейменування включає 171 топонімічний об’єкт.

Нагадаємо, ми писали:
Без російських адміралів та маршалів срср: у Миколаєві пропонують перейменувати 259 вулиць

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button