Суспільство

У Миколаєві на програму "Доступна вода" в 2024 році є тільки 13 млн з необхідних 62

Цього року витратили 12 мільйонів із запланованих 37

Цей материал також доступний

У Миколаєві на 2024 рік збираються продовжити дію програми “Доступна вода”, на її реалізацію необхідно 62 мільйона гривень, однак на 2024 рік поки що збираються виділити лише 13 мільйонів на утримання та ремонт систем очищення води, які використовуються для безоплатної видачі очищеної води мешканцям міста Миколаєва. Про це мова йшла під час бюджетних слухань, – передає видання ПН.

Депутат Максим Коваленко поцікавився, скільки коштів було витрачено у 2023 році на реалізацію цієї програми, адже у паспорті програми було зазначено, що необхідно на реалізацію 37 мільйонів гривень. І також він запитав, звідки місто планує взяти 50 мільйонів гривень на реалізацію програми в цьому році, хоча наразі виділяють тільки 13 мільйонів.

Директор Департаменту ЖКГ Дмитро Бездольний зазначив, що на 2024 рік вони закладають у програму 13 млн грн і подають додаткову потребу на реалізацію цієї програми, щоб під час перерозподілу коштів знайти необхідну суму.

“Не знаю, звідки будуть ті залишки, але ті доведені ліміти, які є на цей час, не дозволяють нам повністю перекрити цю потребу. На наступний рік в нас з виділеного ліміту 6 мільйонів гривень йде на КП ДЕЗ “Пілот” – на підтримку систем звортнього осмосу та 6,9 мільйона на ОКП “Миколаївоблтеплоенерго”, – пояснив Бездольний.

Що стосується цьогорічних витрат, то 7 мільйонів гривень витрачено на системи “Миколаївоблтеплоенерго”, по КП “Пілот” йде закупівля матеріалів, які вийшли з ладу, – 5 мільйонів гривень. Тобто сумарно витрачено 12 мільйонів гривень із 37, що закладались у паспорт програми для її реалізації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button