Суспільство

У Миколаєві мають запустити перинатальний центр на базі пологового будинку

Він зосередить у собі сучасну апаратуру та навчених фахівців

Цей материал також доступний

Про створення перинатального центру на базі міського пологового будинку №3 у Миколаєві у програмі “Діалог” на ТРК МАРТ повідомила начальниця відділу охорони материнства та дитинства управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Людмила Чинякова. А запрацювати центр має вже в наступному (2024) році.

“Він зосередить у собі сучасну апаратуру, фахівці цього центру наразі проходять навчання, щоб бути на рівні міжнародних стандартів і надавати допомогу новонародженим, які народжуються передчасно, які мають малу вагу при народженні. Таких новонароджених не треба буде переводити у обласну лікарню. Тому що будь яке транспортування маленької дитини – це ризик для її життя. А в цьому закладі будуть створені всі умови.

В цьому закладі буде створено мамологічне відділення — це проблема для наших жінок на сьогодні. Мамограф вже закуплений, приміщення для цього відділення готується. Я думаю, що у наступному році він запрацює в повному обсязі”, – зазначила чиновниця.

За її словами, сьогодні пройти обстеження на мамографі наші жінки можуть лише у Миколаївському обласному онкодиспансері.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button