ПригодиТема дня

Замість 2 років тюрми, віддаватиме 10% зарплати державі: в Корабельному судили "контрактника"

Після візиту до медиків він більше півроку не повертався на службу

Цей материал також доступний

4 грудня 2023 року Корабельний районний суд міста Миколаєва завершив розгляд справи відносно військовослужбовця Максима Т., який більше півроку перебував поза межами своєї частини.

Чоловік (він одружений та має маленького сина) повністю визнав свою вину та розповів, що він є військовослужбовцем на посаді стрільця-помічника гранатометника у військовому званні “солдат”. З 2015 року проходить службу за мобілізацією, є учасником бойових дій під час АТО, з серпня 2020 року є військовослужбовцем за контрактом.

Щодо обставин скоєного правопорушення Максим зазначив, що на початку листопада 2022 року він повідомив свого командира про погане самопочуття, але до шпиталю доставлений не був, тому через волонтерів був направлений на медичне  обстеження, яке завершив 23.11.2022 року, однак до військової частини після цього не повернувся, а продовжив самостійні медичні обстеження та лікування, не повідомивши командування. В травні 2023 року, прибувши до пункту постійної дислокації його військової частини, дізнався, що остання переведена. В червні 2023 року прибув до військової служби правопорядку, повідомивши про себе як військовослужбовця, який готовий продовжити службу, однак відносно нього вже було порушене дане кримінальне провадження, що наразі перешкоджає йому займати посаду військовослужбовця, хоча він фактично рахується за відповідною військовою частиною та є підзвітним командиру.  У скоєному щиро розкаявся, шкодує про те, що не повернувся до військової частини після проходження медичного обстеження, бажає продовжити проходження служби в ЗСУ, незважаючи на те, що після проходження військово-лікарської комісії визнаний обмежено придатним до військової служби.

У підсумку, суд визнав чоловіка винним в скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.407 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби) і призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

На підставі ст. 58 КК України, суд призначив замість покарання у вигляді позбавлення волі покарання у вигляді службового обмеження для військовослужбовців строком на 2 роки з відрахуванням в дохід держави із суми грошового забезпечення обвинуваченого 10 відсотків такого забезпечення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button