ПригодиТема дня

СБУ затримала в Миколаєві агента РФ, який за 10 тисяч коригував удари по місту

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента головного управління генштабу збройних сил Росії, який розвідував позиції та маршрути руху Сил оборони у Миколаївській області.

Фігурант намагався виявити можливі місця дислокації зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону.

Для виконання завдання ворожий агент отримав від своїх «кураторів» 10 тис. грн «авансу» на власну банківську картку. Наступні суми мали надходити фігуранту в міру надання нових координат базування та переміщення українських військ.

Розвіддані були потрібні агресору для підготовки нових та коригування повторних ударів по області із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

Після виконання всіх ворожих завдань окупанти обіцяли «евакуювати» свого поплічника на лівобережну частину Херсонщини, де мешкали його батьки. Втім, співробітники СБУ завадили реалізації цих планів – встановили місцезнаходження російського агента та затримали його на спробі передачі розвідінформації загарбникам.

За даними слідства, цього інформатора військова розвідка РФ дистанційно завербувала через його рідних. Вони мешкають на тимчасово окупованій частині Херсона і вже тривалий час співпрацюють з російською спецслужбою. За вказівкою загарбників родичі передали фігуранту контакт «куратора» з російського ГРУ та «умовні фрази», які зрадник використав для встановлення агентурного зв’язку з окупантом.

Під час обшуку вилучено мобільний телефон, який фігурант використовував для комунікації з агресором.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Підозрюваний перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button