Суспільство

Періть вночі: українців закликають зменшити використання електрики

Через обстріли в енергосистемі є незначний дефіцит електроенергії

Цей материал також доступний

Через обстріли в енергосистемі є незначний дефіцит електроенергії, обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Про це повідомляє в оперативних данних про роботу енергосистеми станом на 9 грудня 2023 року Міністрество енергетики України.

Через пошкодження генеруючого обладнання внаслідок обстрілів у прифронтовій зоні та зростання споживання в енергосистемі фіксується незначний дефіцит електроенергії (до 1,4% від добового обсягу споживання).

Також в аварійний короткостроковий ремонт виведено блок ТЕС – планується повернення в роботу протягом доби. Для покриття дефіциту будуть використані додаткові інструменти – резерви гідрогенерації та екстрена імпортна електроенергія від країн-сусідів.

Ситуація контрольована. Енергосистема збалансована. Наразі графіки відключень не застосовуються і не плануються для застосування у жодній з областей.

Однак є важливим зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (особливо у вечірні з 16:00 до 18:00).

Міненерго звертається до споживачів з проханням допомогти енергетикам та усім, для кого світло є критичною потребою – лікарям, комунальникам, військовим.

“Зменшіть використання енергоємних приладів, перенесіть прання на нічні години. Так ви поділитесь світлом з тими, хто його справді потребує”, – закликають громадян.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button