Пригоди

Двох водіїв судитимуть за опір і заподіяння тілесних ушкоджень поліцейським на Миколаївщині

За скоєне чоловікам загрожує до п'яти років ув’язнення

Цей материал також доступний

За фактами опору поліцейським, ігнорування їхніх законних вимог при виконанні службових обов’язків, поєднані з умисним заподіянням тілесних ушкоджень, слідчі поліції оголосили підозри двом мешканцям Первомайська.

Про це повідомляє 9 грудня 2023 року Первомайський районний відділ поліції.

4 грудня наряд відділу реагування патрульної поліції Первомайського районного відділу за порушення правил дорожнього руху зупинив автомобіль Toyota Fortuner, за кермом якого перебував 35-річний місцевий мешканець. Правоохоронці повідомили водію про причину зупинки і намір скласти адміністративний протокол за п. 1 ст. 121-3 КУпАП.

Під час спілкування із водієм поліцейські помітили у нього ознаки сп’яніння та запропонували пройти медичне освідування. У відповідь керманич сказав, що викликав і чекає на свого адвоката, та намагався поїхати з місця події, однак поліцейські завадили йому це зробити. Через декілька хвилин біля службового автомобіля правоохоронців зупинився позашляховик Skoda Kodiaq. Водій-правопорушник заскочив у салон автівки і разом із її керманичем, ігноруючи вимоги поліцейських зупинитись, втекли з місця події. Внаслідок чого один з поліцейських, які намагались їх зупинити, отримав тілесні ушкодження.

На встановлення місцезнаходження зловмисників одразу ж були орієнтовані всі інші наряди поліції.

Упродовж години проведеними розшуковими заходами оперуповноважені встановили місцеперебування та особу водія Skoda Kodiaq – ним виявився 43-річний мешканець Первомайська.

Зловмисника слідчі затримали в порядку ст. 208 КПК України та згодом за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України «Співучасть у виконанні умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків».

35-річного зловмисника – водія Toyota Fortuner поліцейські одразу оголосили у розшук та 7 грудня затримали за ухвалою суду. Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України «Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків» та ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України «Підбурювання співучасника до умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків».

Відповідно до санкцій інкримінованих статей обом зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

43-річному підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а 35-річному фігуранту – тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Досудове розслідування триває.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button