Пригоди

Мешканець Миколаївщини втратив більше 62 тис. грн замість заробітку в інтернеті

За вказаним фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження

Цей материал також доступний

До відділу поліції № 2 Баштанського районного відділу звернувся 46-річний мешканець Березнегуватської громади з повідомленням про те, що його ошукали аферисти. Заявник пояснив, що йому у месенджер надійшло повідомлення про можливість грошового заробітку.

Про це повідомили 8 грудня 2023 року в Баштанському районному відділу поліції.

“Суть підробітку полягала в тому, що потрібно переглядати відеоролики у одній із соціальних мереж та відмічати їх вподобайками. За це чоловік нібито мав отримати грошову винагороду. Але перед початком перегляду відео треба внести на рахунок певну суму грошей, і після виконання усіх дій мав отримати подвійну оплату.

Чоловік зацікавився пропозицією та, перейшовши за посиланням, яке йому надійшло у месенджер, перерахував різними платежами за кожне наступне завдання на банківську картку невідомої особи 62 тисячі 494 гривні. Ні прибуток, ні свої перераховані кошти він назад не отримав”, – йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

“Шановні громадяни! Правоохоронці вкотре застерігають вас бути уважними під час спілкування із невідомими особами, якi пропонують «легко заробити» в інтернеті. Не довіряйте випадковим людям та сумнівним оголошенням. Не вiрте в обіцянки захмарних прибутків. У жодному разi не перераховуйте грошi на невiдомi вам рахунки та не розголошуйте свої особистi данi незнайомцям.

Якщо ж ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі все-таки стали жертвами аферистів, негайно телефонуйте на спецлінію 102”, – звернулись до громадян правоохоронці.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button