Пригоди

Мешканка Миколаївщини заплатила продавцям «фейкового магазину» майже 23 тис. грн за начебто електровелосипед

За вказаним фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження

Цей материал також доступний

6 грудня до сектору поліцейської діяльності №1 Вознесенського райуправління поліції надійшло повідомлення від 41-річної жінки про те, що невідома особа шляхом обману на одній із інтернет-платформ заволоділа її грошовими коштами. Про це 7 грудня 2023 року повідомили у поліції Миколаївської області.

“За словами потерпілої, в одному із онлайн-магазинів вона знайшла оголошення про продаж електровелосипеда.

Зв’язавшись по телефону із продавцями «фейкового магазину» та виконавши всі умови, передбачені для купівлі товару, потерпіла перерахувала грошові кошти в сумі 22 тисячі 900 гривень за реквізитами, які вказали шахраї. Після чого товар жінці так і не надійшов, а з продавцями більше не було зв’язку”, – йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає обмеження волі до трьох років.

“Фейкові сайти інтернет-магазинів та розрахунок наперед нерідко використовуються саме шахраями. Найчастіше аферисти продають та купують популярні товари. Щоб не потрапити на гачок шахраїв під час онлайн-шопінгу, поліцейські радять користуватися лише перевіреними сайтами, надавати перевагу післяплаті та не переходити за сторонніми посиланнями.

Якщо ж ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі все-таки стали жертвами аферистів, не зволікайте, негайно телефонуйте 102 або звертайтеся до найближчого відділення поліції!”, – звертаються до громадян правоохоронці.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button