Пригоди

Карантин: на Миколаївщині виявлено 35 трупів поросят, заражених АЧС

Вживаються заходи щодо ліквідації спалаху африканської чуми свиней

Цей материал також доступний

24 листопада 2023 року на узбіччі дороги Кропивницьке-Платонове (Е-584), за 1,3 км від с. Миколаївське Врадіївської ТГ Первомайського району Миколаївської області, виявлено 35 трупів поросят віком 1 – 2 міс. Про це 28 листопада повідомили в ГУ Держпродспоживслужби у Миколаївській області.

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу в Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби м. Миколаїв встановлено діагноз – АЧС, тобто африканська чума свиней (звіт про результати дослідження № 002106 п.м./23 від 25.11.2023).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 26 листопада 2023 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Врадіївській селищній раді, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду та встановлено карантин з 26.11.2023.

“Встановлено епізоотичне вогнище визначено місце, де знайшли трупи поросят (узбіччі дороги Кропивницьке-Платонове (Е-584), за 1.3 км від с. Миколаївське, Врадіївської ТГ, Первомайського району, Миколаївської області).

До зони захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища до якої включили с. Новомиколаївське, Врадіївської ТГ, Первомайського району, Миколаївської області.

До зони нагляду радіусом 2 км від зовнішніх меж зони захисту, до якої увійшли населені пункти с. Доброжанівка, с. Михайлівка, с. Мар’янівка, с. Краснівка Врадіївської ТГ, Первомайського району, Миколаївської області”, – йдеться в повідомленні.

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button