СуспільствоТема дня

Кабмін починає будівництво об'їзної дороги та ремонт мостів у Миколаєві

В Агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України (підпорядковуються Кабміну) мають намір найближчим часом обстежити передані на баланс держави Інгульський та Південнобузький мости у Миколаєві для подальшого ремонту. Також приступають до будівництва об’їзної дороги навколо Миколаєва.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуку» повідомив голова Агентства Мустафа Найєм.

«Мешканці Миколаєва, або ті, хто возить вантажі через Миколаїв, добре знають проблеми Варварівського та Інгульського мостів.

Знаємо ці проблеми і ми в Агентстві відновлення: великі навантаження, відсутність альтернативи, аварійний стан та постійні ремонти дорожнього покриття, які, втім, не дають нової якості.

Нещодавно Кабмін передав ці мости у державну власність. І ми, Агентство відновлення, хочемо професійно та системно підійти до вирішення питання розвантаження від транзитного транспорту мостів та Миколаєва загалом, перенести частину транспортного потоку за межі міста, а самі мости відремонтувати.

Мости є частиною міжнародних логістичних шляхів, які мають важливе значення для Півдня України, для міжнародних коридорів, у тому числі для зернових», – написав Найєм.

Також він окреслив плани Агентства найближчим часом щодо Миколаєва:

  • Детальне обстеження та встановлено фактичний стан мостів, залишковий ресурс, можливі навантаження та необхідні заходи щодо їх ремонту або реконструкції;
  • Спільно з Японським агентством міжнародного співробітництва JICA працюємо над проектом будівництва автодороги в обхід Миколаєва. Це важливо для того, щоб розвантажити автодороги обласного центру та відремонтувати Варварівський та Інгульський мости. Час проїзду в обхід Миколаєва становитиме лише 8 хв, тоді як зараз через місто – 1 годину і навіть більше.

Служба відновлення у Миколаївській області розробила техніко-економічне обґрунтування будівництва та замовила проект будівництва.

Також розпочинається будівництво транспортної розв’язки на трасі М-14 (км 121+360) завдовжки 3,5 км, що є першим етапом будівництва об’їзної дороги Миколаєва. Тут буде побудовано 3 нові шляхопроводи.

Далі робота продовжиться над проектами реконструкції автодороги М-14 на ділянці км 110+000 – км 126+000, будівництва мостового переходу через Південний Буг та будівництва розв’язки, М-14 км 142+800.

Вже найближчим часом буде оголошено тендер на будівництво розв’язки.

«Розумію, що хтось може сказати, що не вчасно. Але інфраструктура рухає країну вперед, і такі проекти потребують часу. Щоб Україна була сильнішою і конкурентнішою завтра, треба дбати про це вже сьогодні. Поступово робитимемо реальним те, що здається неможливим. Головне – почати і надалі просто продовжувати робити.

Дякую всім, хто допомагає нам будувати», – написав голова Агентства.

Читайте новини першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button