ЕкономікаПолітикаСуспільство

"Я не вважаю його вже олігархом", - Арахамія після зустрічи з власником "Ніка-Тери" Фірташем

Він пригадав їхню зустріч у Відні за декілька місяців до повномасштабного російського вторгнення

Цей материал також доступний

Лідер фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія не вважає Дмитра Фірташа олігархом. Про це він сказав в інтерв’ю Наталії Мосейчук під час спогадів щодо своєї зустрічі з бізнесменом у Відні за декілька місяців до повномасштабного російського вторгнення. За словами Арахамії, під час зустрічі він не спілкувався з Фірташем стосовно можливого загострення російсько-українського конфлікту.

«Були дуже прості питання. Ми забирали титанові підприємств, він захопив їх багато, а я намагався пояснити йому, що потрібно це віддавати. Це були дуже проста розмова, одностороння майже. Потім все, що трапилося після цього, ви бачите – всі облгази забрали, націоналізували, забираємо титанові (підприємства – прим.), наклали секторальні санкції…

Я не вважаю його вже олігархом після того, як ми його деолігархізували, я не думаю, що він олігарх. Він багата людина, у якої є багато міжнародних проблем з законом», – сказав він.

На питання Мосейчук, чи був Арахамія «герцогом, який вручив чорну мітку від короля», депутат відповів наступним чином:

«Я не від короля приїхав, а від Рустем Умєрова (сьогоднішній міністр оборони – прим.), він тоді керував Фондом держмайна. А я спілкувався з фірташевськими структурами, тому що у Миколаєві вони мають порт великий, я тоді мав знайомства. І він тоді мені каже: «А ти можеш поспілкуватись про це?». Я говорю: «Та немає взагалі проблем». Я це не приховував, і я це заявив, що зустрічався (з Фірташем – прим.).

Я приїхав і сказав: «Один, два, три». Така одностороння (бесіда – прим.)… Не спрацювало. Я насправді вважав, що спрацює, що він трошки розумніше буде…».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button