ПолітикаСуспільствоТема дня

Депутат "ОПЗЖ" від Корабельного району хоче скласти повноваження - міськрада не підтримала

Олег Третяк (працівник "Ніка-Тери") вже не вперше подає заяву про складання мандату. ВІДЕО

Цей материал також доступний

У вівторок, 28 листопада 2023 року, у режимі відео-конференції проходить чергова сесія Миколаївської міської ради. Для участі в сесії зареєструвалися більше 30 депутатів. Одним із питань, які було розглянуто під час сьогоднішньої сесії, – про складення повноважень депутата від Корабельного району, – передає кореспондент Кorabelov.info.

Так, депутат Миколаївської міської ради Олег Третяк (21.08.1985 р.н., станом на 2020 рік – начальник відділу охорони та режиму порту “Ніка-Тера”), обраний від забороненої нині партії “Опозиційна платформа – За життя”, написав заяву про складання депутатських повноважень (він зробив це ще на початку року, потім просив не розглядати, а потім повторно подав заяву на розгляд колег по міськраді).

“Достроково припинити повноваження депутата Миколаївської міської ради VII скликання Третяка Олега Павловича за заявою про складення депутатських повноважень”, – йшлося в проєкті рішення сесії міськради.

Доповідав по цій темі Дмитро Фалько. Як зазначається, під час розгляду даного питання на профільній комісії, воно не було підтримано депутатами міськради.

“Надійшла заява від нашого колеги – депутата Третяка. Певний час від нього ще була також заява про те, щоб не розглядати, але потім вже повторно заява про те, що все ж таки розглянути його заяву. Відповідно до його заяви, апаратом було підготовлено рішення, його розміщено.

Я так розумію, у пана Третяка є питання особистого характеру, які не дозволяють виконувати депутатські функції та повноваження”, – пояснив Фалько.

Депутат Панченко висловив свою думку щодо такої позиції Третяка скласти свої повноваження, зачитавши уривок присяги, який депутати підписували.

“Для мене, наприклад, це клятва, що ми наступні п’ять років, якби там не було – добре або погано – ти будеш займатися і допомагати місту, займатися питаннями місцевого самоврядування і допомагати громаді.

Коли все було добре, то зрозуміло, всі хотіли цим займатися, а зараз так тяжко. Але якщо ти клятву давав і у тебе немає причини, щось там трапилось катастрофічне зі здоров’ям у людини чи інше… Всім хочеться займатися своїми питаннями, але якщо дав клятву, то, будь ласка, тягни цю лямку і займайся. Я особисто не буду за це голосувати. Я за те, щоб депутати всі включались в роботу і працювали, а не складали повноваження і розбігались”, – сказав Федір Панченко.

Після висловлення такої позиції депутати почали дискутувати:

“А що, в нас кріпосне право не відмінено?”, – запитала Олена Кісельова.

“У людини можуть бути різні життєві обставини. Й знову ж таки, тією ж Конституцією закріплено свободу людини, тож ми не можемо якимось чином змушувати робити, когось обмежувати в правах”, – зазначив Дмитро Фалько.

Під час розгляду даного питання депутат Олег Третяк був відсутній. Згідно з наданою інформацією під час розгляду питання на запит депутата Олени Кісельової, Третяк за 2023 рік був всього лише два рази на сесії Миколаївської міської ради.

Рішення не було підтримано: з усіх присутніх депутатів за дострокове припинення повноважень Третяка проголосували лише 16.

Кріпосне право трошки таки є“, – зазначив після голосування Фалько.

Нагадаємо, що Корабельній район входить до складу округу №3, а представляють його в міськраді такі депутати: Наталя Горбенко, Олександр Розумний (“Слуга народу”), Марина Мазанко, Зінаїда Моторна, Олег Третяк (“ОПЗЖ”), Анатолій Петров (“Пропозиція”) і секретар Миколаївської міськради Дмитро Фалько (“Пропозиція”).

Раніше ми повідомляли: Лютий 2023: депутат “ОПЗЖ” від Корабельного району написав заяву про складання мандата

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button