Пригоди

Українські війська вже відчувають дефіцит зброї, – The Times

Через війну в Ізраїлі поставки зброї сповільнилися

Цей материал також доступний

В Україні вже випав перший сніг, так бійці однієї з новостворених бригад готуються до складної зими під Лиманом. Також зростає занепокоєння щодо здатності протистояти вогневій потужності ЗС РФ у найближчі місяці. Про це повідомило 21 листопада 2023 року The Times.

Видання повідомляє, що дефіцит боєприпасів вони намагаються заповнити дронами-камікадзе. Поставки 155-мм боєприпасів з США сповільнилися після того, як в Ізраїлі почалася війна. Один з командирів 21-ї механізованої бригади каже, що вони відчувають на собі зменшення поставок з боку США.

“Сподіваюся, що Ізраїль зможе виконати своє завдання найближчим часом. Наша ситуація складна, тому що ми не отримуємо достатньо боєприпасів. Ми добре прикриті стрілецькою зброєю, але нам дуже потрібні артилерійські снаряди, вибухівка, протитанкова зброя і міни”, — говорить військовий.

Він додав, що це стає серйозною проблемою і Україна ще раніше мала створити виробництво боєприпасів, адже війна триває з 2014 року.

“Ми не можемо просто покладатися на допомогу наших іноземних союзників, оскільки наші союзники виснажуються”, — додав він.

Зазначається, що США постачали Україні боєприпаси зі складу в Ізраїлі War Reserve Stockpile Ammunition-Israel. Він призначений на випадок війни на Близькому Сході. Звідти планували передати Україні 57 тисяч боєприпасів, але їх повернули з Європи в Ізраїль.

З настанням зими ситуація буде складнішою для обидвох сторін. Дерева втрачають листву, позиції стають помітнішими, а ґрунт твердішим. Відтак військовий вважає, що взимку майже немає шансів на зміну ситуації на фронті, але ЗСУ можуть виснажувати війська РФ, щоб весною скористатись цим.

Ще одна проблема для зими — інженерно-логістична. Якщо знищити екскаватори, то бійцям доведеться копати траншеї у твердій землі. Проте артилерія це не все, що потрібно бійцям бригади. Їм потрібна важка техніка, бо британські БТР Bulldog не зовсім підходять для штурму в цю пору року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button