ПригодиТема дня

Схопив за ногу і викрутив: пенсіонер зламав кістки підлітку в Корабельному районі

Обвинувачений повністю відшкодував завдані збитки

Цей материал також доступний

17 листопада 2023 року Корабельний районний суд міста Миколаєва припинив розгляд справи відносно місцевого пенсіонера, що спричинив тілесні ушкодження неповнолітньому, лікування якого обійшлося медичному закладу в понад 40 тисяч гривень.

Встановлено, що 30.05 (приблизно о 19:00) 2023 р. Павло Сінько, знаходячись на відкритій ділянці місцевості, на ґрунті раптово виниклого словесного конфлікту з потерпілим, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, з метою завдання фізичного болю, схватив ліву гомілку Артема Ч. своєю рукою, викручуючи її, чим спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді гвинтоподібного перелому середньої треті обох кісток лівої гомілки зі змішенням уламків, що відноситься до категорії середнього ступеню тяжкості за ознакою тривалого розладу здоров’я, – йдеться в ухвалі суду.

У відшкодування витрат на лікування потерпілого прокурором в інтересах держави в особі лікарської установи подано цивільний позов про стягнення з обвинуваченого 42686,02 грн.

В ході судового розгляду потерпілий неповнолітній відмовився підтримувати подальше обвинувачення відносно чоловіка, про що також подав письмову заяву, подальше провадження у справі просив закрити. Представники потерпілого дану заяву підтримали. Вказували, що обвинувачений повністю відшкодував завдані збитки.

“Відмова від обвинувачення не носить характеру примусу та відповідає дійсній волі потерпілого”, – сказано в ухвалі суду від 17.11.2023 року, яку опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Прокурор не заперечувала проти закриття провадження з огляду на право потерпілого відмовитись від підтримання обвинувачення у кримінальному провадженні за приватним обвинуваченням.

Обвинувачений (пенсіонер із середньо-технічною освітою, одружений) наполягав на закритті кримінального провадження з вищевказаних підстав.

У підсумку, суд закрив кримінальне провадження у зв’язку з відмовою потерпілого від обвинувачення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button