Пригоди

Виманював оголені фото в малолітньої - в Миколаєві суд виніс вирок 52-річному збочинцю

Судовий розгляд здійснювався у закритому режимі

Цей материал також доступний

У Центральному районному суді м.Миколаєва постановлено вирок 52-річному мешканцю Чернігова, обвинуваченого за ч.1 ст.155, ч.2 ст.156, ч.2 ст.301, ч.3 ст.301 КК України (розбещення неповнолітньої та розповсюдження порнографії). Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду Миколаєва. Судовий розгляд зазначеного провадження здійснювався суддею Володимиром Алєйніковим у закритому режимі.

“Обвинувачений у ході судового розгляду частково визнав свою провину, також заперечував, що йому було відомо про вік потерпілої. Водночас судом встановлено, що під час спілкування в соціальній мережі, обвинувачений, у тому числі шляхом маніпуляцій та користуючись відсутністю в неї життєвого досвіду, схилив малолітню потерпілу до «секстину», а саме пересиланню йому особистих фотографій інтимного змісту за допомогою сучасних засобів зв’язку.

Коли ж потерпіла вирішила припинити їхні стосунки, обвинувачений надіслав її матері, та спробував надіслати її однокласнику посилання на сторінку в мережі Інтернет, де були розміщені інтимні фото та відеоматеріали за участі потерпілої”, – йдеться у справі.

Суд дійшов висновку, що зазначені дії, а саме надання доступу до цих матеріалів, як і їх створення, з метою зганьбити, залякати потерпілу, нанести їй шкоду в «реальному житті» є спробою «порнопомсти», що представляє собою одну з нових форм насильства.

Не знайшли підтвердження заперечення обвинуваченого щодо необізнаності справжнього віку потерпілої. Суд дійшов висновку про байдуже ставлення останнього до її віку та відсутність каяття з його боку.

За результатами розгляду, суд визнав обвинуваченого невинуватим за ч.1 ст.155 (в редакції Закону № 600-VI від 25.09.2008 року) через недоведеність складу правопорушень в його діяннях, за ч.2 ст.15, ч.2 ст.301 КК України визнав винуватим, проте за спливом строків притягнення звільнив від покарання.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.156, ч.3 ст.301 КК України та призначив йому остаточне покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права займатись діяльністю, пов’язаною із завантаженням будь-якої інформації на інтернет-ресурси загального користування строком на 3 роки.

Слід зауважити, що це чи не єдиний вирок в України, де суд керується та використовує поняття «порнопомста» та «секстинг» при обґрунтуванні та постановленні рішення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button