Пригоди

"Псевдобанкір" ошукав мешканку Миколаєва на 160 тисяч гривень

Працював по стандартній схемі

Цей материал також доступний

У понеділок, 13 листопада, до відділення поліції №1 Миколаївського районного управління звернулась 39-річна мешканка Миколаєва з повідомленням про те, що її ошукали.

“Поліцейським жінка розповіла, що зранку їй зателефонував невідомий, який представився працівником банківської установи, та повідомив, що нібито хтось намагається заволодіти грошовими коштами заявниці з карткового рахунку. Під час розмови зловмисник дізнався персональні дані картки заявниці і смс-пароль, згодом із банківського рахунку жінки були списані 160 тисяч гривень”, – повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України “Шахрайство”. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення причетних до злочину осіб та притягнення їх до відповідальності.

Поліція вкотре застерігає, пам’ятайте, що під час телефонного дзвінка працівники банку ніколи не уточнюють ваші особисті банківські дані, не просять здійснювати будь-які операції, не пропонують послуги чи підтвердження у мобільному застосунку, а також не вимагають надавати динамічний пароль у смс. Якщо такий запит надійшов, це повинно одразу наштовхнути на думку, що ви спілкуєтесь із шахраями. Кладіть слухавку. Якщо ви вже здійснили якісь рекомендації шахраїв – блокуйте картку. Найкраща рекомендація при таких дзвінках – це зберігати пильність, в жодному разі не розголошувати будь-яких даних.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою зловмисників, негайно телефонуйте на 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button