Пригоди

Захищався: чоловік, який ледь не зарізав іншого в Широкій Балці, отримав менше 2 років тюрми

Обвинувачений розповів свою версію подій...

Цей материал також доступний

7 листопада 2023 року Корабельний районний суд завершив розгляд справи стосовно неодноразово судимого Олександра Зозулі, який під час п’яної бійки завдав ножові поранення Олександру С. Про це йдеться у вироку суду.

В ході судового розгляду потерпілий розповів, що 26 вересня 2021 року із своїми знайомими, з ким саме не пригадав, на літньому майданчику магазину в Широкій балці Корабельного району (на зупинці громадського транспорту з так званою назвою Хрест), він вживав пиво. Приблизно через три години до них підійшов обвинувачений, з яким спільно розмовляли, потім він пішов, однак через деякий час повернувся вже у нетверезому стані із пляшкою горілки, яку вони відмовились із ним вживати, та він присів до іншого столику, де з іншими особами випивав, потім знову повернувся до них, та між ним і обвинуваченим відбулась бійка чи штовханина безпосередньо на літньому майданчику.

Після цього обвинувачений пішов, але за деякий час знову повернувся, висловлювався у їх бік нецензурною лайкою, та відходячи від майданчика, продовжував образи, тому він пішов в бік обвинуваченого, аби з’ясувати таку його поведінку. Відійшовши від майданчика магазину, між ними відбулась бійка (хто та за яких обставин її розпочав, вказати не зміг). Вказував, що інших осіб біля них не було, ножа у обвинуваченого не бачив та не може вказати, в який момент йому було причинено тілесні ушкодження. Про те, що мало місце ножове поранення, йому вже повідомили у лікарні. Його вже виявили інші учасники події – потерпілий лежав на землі, мав поранення шиї та спини в області лівої лопатки. Самі удари були нанесені пірочиним ножем.

Після бійки обвинувачений направився в бік заводу «Зоря», де неподалік від трамвайної зупинки його затримали правоохоронці.

Сам обвинувачений заявив, що шкодує, що мали місце такі наслідки для потерпілого, у якого безпосередньо в залі судового засідання попросив вибачення.

Між тим, обвинувачений розповів свою версію подій:

Вказав, що наніс тілесні ушкодження, обороняючись від побиття. Пояснив, що того вечора повертався додому з роботи, отримавши заробітну плату. Вийшовши з маршрутного таксі на зупинці, він побачив там на літньому майданчику магазину компанію чоловіків з 4-х осіб, серед яких побачив наглядн ознайомого, та вирішив приєднатись до них з наміром спільного відпочинку. Інших чоловіків на майданчику не було. Для налагодження спілкування та сприятливої атмосфери, він придбавав для них горілку та якийсь час перебував разом із ними за одним столиком. Із собою мав ковбасу, яку придбав додому, та вирішив нарізати останню до столу. Пірочинним ножем, який носив із собою у рюкзаці та використовував під час приготування їжі на роботі, нарізав ковбасу, а ніж поклав укишеню своїх штанів.

Приблизно через 20 – 30 хвилин між ним та потерпілим виник словеснийконфлікт, через що він вирішив піти від даної компанії додому та направився в бік Широкобальського моста вздовж проспекту Богоявленського. Відійшовши приблизно на 70 метрів від літнього майданчику місця їх відпочинку, він почув позаду себе крики з вимогою зупинитись та, обернувшись, побачив на відстані приблизно 20 – 30метрів від себе Олександра С. і  ще одного чоловіка, які бігли до нього. Коли вони наблизились до нього упритул, то відразу стали наносити удари в область голови. Хто саме перший (чи обоєспільно) та кількість нанесених ударів він не пам’ятає, однак від перших же ударів в область голови, він втратив рівновагу та упав на землю, закривши лице руками, аби уберегти його від побиття, в той час як йому продовжували наносити тілесні ушкодження. Зокрема, Олександ С. утримував його на землі, сидячи на ньому зверху, а інший наносив йому удари в різні частини його тіла, стоячи.

Побиття продовжувалось приблизно 4 – 5хвилин, чим йому спричинявся сильний фізичний біль, на що він просив чоловіків зупинитись, однак останні не відреагували. Для оборони він став шарити рукою по землі, аби віднайти камінь чи палку, а коли не знайшов такі, то дістав з кишені ніж та наніс їм Олександру С. правою рукою удар, який прийшовся в область грудної клітини. Другого удару в шию не пам’ятає. Побиття продовжувалось приблизно ще хвилину чи дві, після чого він припинив будь-які активні дії, просто лежав, не опирався, та побиття припинилось.

Він побачив, як Олександр С. пішов від нього вбік будинків, а інший побіг до магазину, тому боявся, що останній покличе інших своїх знайомих та його побиття продовжиться, через що з місця пішов. Вказує, що оборонявся від протиправних дій, адже відбувалась безпосередня та реальна загроза його здоров’ю.

Ці обставини в судовому засіданні підтвердив свідок, який показав, що в той вечір знаходився за місцем свого мешкання, почув шум на вулиці, виглянув за ворота та побачив на землі, на пригорку, ближче до проїзної частини проспекту Богоявленського, бійку між трьома чоловіками, серед них обвинуваченого, який лежав на землі, а двоє чоловіків на ньому зверху та від яких він відбивався. Через декілька хвилин свідок вийшов зустріти свого сусіда та побачив потерпілого, який лежав приблизно в 0,5 метрах від хвіртки будинку його сусіда та який схопив його сусіда за ноги. Олександр З. стояв приблизно на відстані 1-го метру від потерпілого, тримаючи у руці розкладний ніж, що на той час був у складеному стані, на що свідок зробив йому зауваження щодо поводження із ножем. Третій чоловік, що був із потерпілим, на той час з місця втік. Зайшовши із сусідом до свого будинку, свідок зателефонував на лінію 102 та повідомив про дані обставини. Приблизно через хвилин 5 він знову вийшов на вулицю, однак на місці бійки вже нікого не побачив…

У підсумку суд визнав Олександра Зозулю винним та призначив йому покарання у виді одного року та десяти місяців обмеження волі. В той же час суд звільнив його з-під варти з зали судового засідання як такого, що вже відбув покарання з урахуванням строку його попереднього ув’язнення (з 26.09.2021 року по 09.03.2022 року включно та з 19.06.2023 року по день постановлення вироку) і правил співвідношення покарань (один день попереднього ув’язнення відповідає двом дням обмеження волі).

Також суд стягнув з обвинуваченого на користь Міської лікарні №3 16 тисяч 162 гривні, які були витрачені на лікування потерпілого.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button