Пригоди

На Миколаївщини судили чоловіка за махінації в «Дії» з виплатами для ВПО

Вказав, що виїхав з небезпечної прифронтової зони, проте залишився на місці

Цей материал також доступний

В Очакові місцевого жителя визнали винуватим в шахрайстві при оформленні допомоги для ВПО через застосунок «Дія». Тепер він повинен повернути гроші та відпрацювати на благо громади.

Про це ПН стало відомо з відповідного вироку.

Чоловік подав у липні 2022 року заявку у застосунку «Дія» про оформлення статусу внутрішньої переміщеної особи. Він вказав, що виїхав з небезпечної прифронтової зони, проте залишився на місці.

Для ВПО передбачена щомісячна допомога у розмірі двох тисяч гривень. За час «роботи» схеми він загалом отримав 20 тисяч гривень, які витратив на власні потреби.

У суді чоловік визнав свою вину і підтвердив встановлені факти.

В результаті суд визнав Віталія К. винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті190 КК України («Шахрайство»). За це йому призначили покарання у виді громадських робіт на строк 200 годин.

Також суд задовільнив цивільний позов прокурора про стягнення на користь держави матеріальної шкоди у розмірі 20 тисяч гривень.

Зазначимо, що це вже не перший обвинувальний вирок на Миколаївщині відносно обману зі статусом ВПО. Наприклад, раніше за шахрайство засудили жительку Первомайська, яка теж оформила на себе та неповнолітньо доньку виплати ВПО.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button