Пригоди

Автомат, гранати та набої: мешканець Миколаївщини незаконно зберігав зброю у себе вдома

За скоєне чоловіку загрожує до семи років ув’язнення

Цей материал також доступний

Отримавши оперативну інформацію про те, що 43-річний мешканець одного із сіл Мигіївської громади Первомайського району зберігає зброю та вибухівку, слідчі спільно з оперативниками місцевого райвідділу поліції за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури провели невідкладний обшук на території його домоволодіння.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області, під час слідчих дій у помешканні чоловіка правоохоронці виявили та вилучили автомат Калашникова, магазин до нього, 19 набоїв калібру 5,45 мм, чотири гранати РГД-5 та підривачі типу УЗРГН до них. Усе вилучене правоохоронці направили на експертне дослідження.

Чоловіка слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нині слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Відповідно до санкції статті зловмиснику загрожує до семи років ув’язнення.

Триває досудове розслідування.

“Шановні громадяни! Нагадуємо, що відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України особі гарантується звільнення від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала зброю, набої або інше озброєння, які потрапили до неї у будь-який спосіб. Якщо ви маєте незареєстровану зброю чи набої – здайте їх до найближчого поліцейського відділку або повідомте про вказані знахідки поліцію на спецлінію 102”, – додали в поліції.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button