Пригоди

Шахраї ошукали безробітних Миколаївщини на майже 154 тисячі грн

Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до трьох років

Цей материал також доступний

Однією з поширених схем шахрайства є «віддалена робота», саме за такою схемою невідомі привласнили грошові кошти 33-річної місцевої мешканки Миколаєва у сумі майже 80-тисяч гривень та 38-річної жительки Миколаївського району у сумі 74 тисяч гривень.

Про це йдеться у повідомленні Відділу комунікації поліції Миколаївської області.

До відділення поліції № 2 Миколаївського райуправління звернулась 33-річна мешканка Миколаєва. Заявниця розповіла, що в одній із соціальних мереж їй надійшло повідомлення про можливість онлайн-заробітку. Умовами такого виду заробітку було виконання певних завдань, а саме: купівля різних товарів в інтернеті, під приводом отримання бонусів, які можна було конвертувати на особистий рахунок, а також ставити вподобайки в різних соціальних мережах та отримувати за це грошові кошти. Таким чином жінка власноруч протягом двох днів перераховувала свої заощадження у сумі 79 тисяч 682 гривень. Товар та бонуси заявниці так і не надійшли.

В аналогічну пастку потрапила й 38-річна мешканка області. Жінка втратила 74 тисячі гривень.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button