Суспільство

В Миколаєві перевіряють "маршрутки": аптечки, таблички, дотримання "мовного" закону...

Під час однієї перевірки оглядають приблизно 20 - 30 маршрутних таксі. ВІДЕО

Цей материал також доступний

У Миколаєві восьмого листопада працівники Укртрансбезпеки здійснили рейд-перевірку місцевих перевізників. Оглянули транспорт, документи та аптечки. Під час рейду зафіксували порушення в одного перевізника. Про це кореспондентам Суспільного розповів старший інспектор Вадим Дубяга.

За його словами, в одному з маршрутних таксі виявили порушення пункту №27 Постанови 176 від 1997 року “Про правила надання послуг пасажирського транспорту”.

“Тобто в салоні автомобіля була відсутня візуальна інформація для пасажирів, а саме позначки “Не палити” та “Пільгові місця для пасажирів”, а також трафарет, який з номером маршруту має бути у водія позаду на дверях”, — говорить старший інспектор.

Також інспектори зробили зауваження водію щодо напису російською мовою над номерним трафаретом, попросили прибрати напис. За результатами перевірки склали відповідний акт. Перевізника повідомлять про порушення листом-запрошенням на розгляд справи, каже інспектор.

“На перший час дається змога усунути ці недоліки. Якщо вони будуть виявлені повторно, накладатимуться санкції у вигляді штрафу — 680 гривень”, — розповідає Вадим Дубяга.

Водій Володимир говорить, що з розумінням ставиться до рейдів.

“Ну, робота є робота. Перевіряють частенько. Перевіряли документи, техогляд, страховки, жовтий талон, права, аптечку, вогнегасник”, — каже Володимир.

Старший інспектор Олег Васьків розповідає, найрозповсюдженіші порушення — це написи російською мовою над номерним трафаретом. Рідше бувають відсутні дозвільні документи — за що вища відповідальність.

“Якщо ми кажемо про відсутність дозвільних документів на перевезення пасажирів, тобто документів передбачених статтею 39, то відповідальність можлива на рішення керівника відділу після розгляду вже справи — тисяча неоподатковуваних мінімумів, тобто 17 тисяч гривень. Ми складаємо акт проведення саме перевізника, не водія. Проводимо ці рейди систематично. Люди, отримавши раніше штрафи, мають вже всі документи на руках. Перевізник забезпечує наявність всіх документів”, — говорить старший інспектор Олег Васьків.

Під час однієї перевірки, зазвичай, оглядають приблизно 20-30 маршрутних таксі. У період, з першого до восьмого листопада, зафіксували п’ять порушень, каже Олег Васьків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button