Суспільство

Україна готує легалізацію медичного канабісу для допомоги солдатам із травмами та ПТСР

Ідея має підтримку президента Володимира Зеленського

Цей материал також доступний

Дискусії в Україні щодо канабісу прискорилися після початку війни та досягли кульмінації в липні, коли національний парламент під час першого голосування прийняв закон, що дозволяє використовувати його в медичних цілях.

Остаточне обговорення законопроекту може відбутися на наступному засіданні парламенту, повідомив Bloomberg у телефонному інтерв’ю голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

За словами ще двох депутатів, сесія призначена на початок листопада. Точний розклад парламентських засідань не розголошується з міркувань безпеки. Один із законодавців сказав, що закон може бути ухвалений цього місяця.

Згідно з липневим опитуванням київського Центру Разумкова, громадська підтримка ініціативи розділилася: 37% проти і 35% – за. Похибка становила 2,3%.

Серед деяких законодавців була негативна реакція. Законопроект спочатку було схвалено 268 голосами «за» — незначна перемога в 450-місному парламенті. Серед противників є фракція на чолі з колишньою прем’єр-міністеркою Юлією Тимошенко, яка стверджувала, що медичний канабіс спровокує неконтрольоване виробництво та споживання. Її група вимагає проведення референдуму з цього приводу.

Проте законопроект підтримує правляча партія «Слуга народу», яка має найбільшу присутність у парламенті. Важливо, що ідея має підтримку президента Володимира Зеленського.

“Щоб наші громадяни могли витримати біль, стрес і травму війни, ми повинні нарешті виправдано легалізувати лікування на основі медичного канабісу для всіх, хто його потребує”, — сказав він законодавцям у червні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button