Пригоди

"Тебе здивувати важко": у МВС розкрили деталі загибелі помічника Залужного

Гранати входили до "подарункового набору"

Цей материал також доступний

Ввечері 6 листопада 2023 року стало відомо, що у селі Чайки Київської області загинув помічник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Геннадій Частяков. Його 13-річний син отримав тяжкі поранення. Було відкрито кримінальне провадження за фактом загибелі людини та незаконного поводження з боєприпасами, – передає РБК-Україна.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко офіційно повідомив про деталі трагічної загибелі військовослужбовця:

“Геннадій Частяков сьогодні ввечері повернувся додому з подарунками, які отримав від колег на день свого народження. Він вирішив показати їх родини, та дістав із пакунка один із подарованих боєприпасів. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух”.

За даними МВС, у квартирі було знайдено ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправили на експертизу.

Гранати, які призвели до смерті помічника головнокомандувача ЗСУ Геннадія Частякова, подарував колега. Про це повідомляють джерела сайта у правоохоронних органах.

Гранати входили до “подарункового набору”, який на день народження Частякову презентував колега – полковник Тімченко. Під час дачі свідчень він заявив, що сам вирішив зробити такий подарунок, поклавши в дерев’яну коробку пляшку віскі Black Label та шість гранат.

Джерела зазначають, що інформацію підтвердили і троє свідків, при яких полковник вручав подарунок. Навіть сказав Частякову: “Тебе здивувати важко – тому дарую бойові гранати та пляшку гарного віскі”.

“Очевидно, Частяков сприйняв це як жарт. Бо згодом забрав дітей зі школи і почав розбирати з ними подарунки. Він подумав, що в коробці не бойові гранати, а чарки специфічної форми”, – зазначило джерело.

гранати

При цьому повідомляється, що Тімченко залишив собі дві гранати.

Залужний вже відреагував на загибель свого помічника, заявивши, що Частяков загинув у день свого народження – в одному з подарунків спрацював вибуховий пристрій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Одни [censored] кругом !!!!! Один дарит гранату , другой аж сам "великого" залужного помощник во время войны , военный не может отличить боевую гранату от муляжа или подарка !!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button